Majoitus

Luotokeskuksessa majoitut mukavasti olipa tarkoituksenasi nukkua luonnon-
läheisesti teltassa tai nauttia hulppeista merimaisemista Luotsihotellin ateljee-huoneissa. RantaSumpun caravan- ja mökkialue ravintoloineen, sekä Luotsihotelli ja Wanha Luotsiasema yhdessä tarjoavat kattavan valikoiman majoitus-vaihtoehtoja Hailuodon idylliä kunnioittaen.

Marjaniemen kärjessä Luotsiaseman ja Luototalon yhteydessä on sijaitsee myös 20 huoneinen Luotsihotelli. Neljä huoneista on ateljee -huoneita joista on huikeat Perämerelle avautuvat merinäköalat ja loput 16 2hh huoneita. Kaikissa huoneissa on tv, oma wc ja suihku.

Hotellin asiakkaiden käytettävissä on ravintola, saunatilat ja koko hotellin alueella toimivat WLAN -internet yhteydet. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja luottokortti.

RantaSumppu

RantaSumpusta löytyy vaihtoehto majoitustarpeisiisi, halusitpa sitten nukkua mukavasti mökissä, omassa asuntoautossasi/ -vaunussasi tai vaikkapa telttailla raikkaassa meri-ilmastossa.

Wanha Luotsiasema

Luotokeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitseva alue pihapiireineen sisältää historialliset osin suojellut rakennukset (8 kpl), joissa on noin 700 m2 ja 60 vuodepaikkaa, kokoustiloja, keittiö, ruokala ja savusauna. Alue ja rakennukset on tunnettu nimellä ”Perämeren tutkimusaseman tilat”. Rakennukset soveltuvat hyvin erityisesti ryhmien majoitustiloiksi ja ovat retkeilymajatasoisia. Alueella on yhteisessä käytössä olevat suihku- ja wc-tilat sekä saunat.

Marjaniemen alueen historialliset luotsien alun perin käyttämät rakennukset, joita osa on rakennettu 1800-luvulta, on pidetty hyvässä kunnossa ja ovat suojeltuja. Oulun yliopiston Perämeren tutkimusasema on tehnyt Marjaniemessä mm. säähavaintoja 1970-luvulta alkaen sekä merkittävää työtä saaren sekä merialueen eläinten ja kasvien tutkimuksessa.

Luotokeskuksessa on pidetty niin kokouksia ja juhlia. Mm. Nordea, Keskuspankki ja Korotonlaina.com ovat järjestäneet tiloissamme juhlia, kokouksia, virkistypäiviä ja lounaita.