Leirikoulu

Leirikoulut Hailuodon Luotokeskuksessa

Leirikoulu Hailuodossa, Perämeren suurimmalla saarella, tarkoittaa luontoa, liikuntaa, taidetta ja tutustumista aitoon merenkävijän maisemaan. Lähes 200 neliökilometrin kokoisen Hailuodon hyvin säilynyt alkuperäinen luonto ja kulttuurimiljöö on yksi Museoviraston hyväksymistä maamme 27:stä kansallismaisemasta. Täällä voi kokea meren ja pitkät hiekkarannat sekä vaellella jäkäläkankailla, soilla sekä metsälampien äärellä. Kaunis luonto ja monipuolinen eläimistö lintuineen on tuonut luonnosta kiinnostuneita Hailuotoon jo kohta parin vuosisadan ajan.

Hailuodon leirikoulut järjestetään aivan meren äärellä. Oppilaat majoittuvat rantamökeissä (50 hlöä) ja/tai juuri saneeratuissa Luotsihotellin huoneissa (40 hlöä). Kaikki leirikouluun liittyvä toiminta ja muu tarvittava on aivan majoituksen välittömässä läheisyydessä, mm. Metsähallituksen interaktiivinen Meriluontonäyttely Luototalossa ja Majakka vierailu Marjaniemessä. Myös Hailuodon keskustan palvelut ovat lyhyen automatkan päässä leirikeskuksesta.

Ohjelmissa on aikaisen aamun linturetki ja ainutlaatuinen luonto yhdistettynä rannalla pelailuun ja leiridiscoon ovat osasia onnistuneessa leirikouluelämyksessä!

Hailuodon leirikoulut suunnitellaan yhteistyössä keskuksen henkilökunnan, luokanopettajan ja oppilaiden kanssa. Yhteistyöllä taataan oppilaille elämyksellinen leirikoulukokemus.

Perämeren suurimmalle saarelle kuljetaan yhdyslautalla. Lautan aikataulut löytyvät osoitteesta www.tieliikelaitos.fi/lautat/aikataulut/hailuoto.htm Ilmainen merimatka vie 25 minuuttia Oulunsalosta Hailuotoon.

Leirikouluohjelmaa

Leirikoulumajoitukseen kuuluu seuraavat ohjelmapalvelut 09.00 – 17.00 välisenä aikana ohjaajan kanssa:

• Metsähallituksen Interaktiivinen Meriluontonäyttely ( omatoiminen)
• Luontopolku ( omatoiminen )
• Frisbeegolf
• Luotorastit
• Disco tai karaoke
• Leiriolympialaiset
• Toiminnalliset ympäristökasvatus tehtävärastit

Hailuoto on mukava omatoiminen retkipaikka lapsille ja nuorille. Hailuotoon tullessa lapset ja nuoret kokevat mieliinpainuvan lauttamatkan sekä läpileikkauksen koko Hailuodon kansallismaisemasta matkalla saaren länsikärjessä sijaitsevaan Marjaniemeen. Ryhmät voivat tutustua Luotokeskuksessa Metsähallituksen interaktiiviseen meriluontonäyttelyyn tai opiskella paikallista luontoa ja eläimiä luontopolulla. Voitte myös pelailla frisbeegolfia RantaSumpun rantamaastossa yhdeksän korisella radallamme. RantaSumppuun pääsee kätevästi Luotsihotellilta pitkospuita pitkin ( n.800m ).